HÍREK
<< vissza
A jazz trombitás Koós-Hutás Áron projektje Kiskőrösön
2015-11-10 17:47:23

2015 áprilisában a Nemzetközi Jazz Napon debütált a fiatal jazz trombitás Koós-Hutás Áron vadonatúj produkciója, melyet november 2-án, a világhírű Kenny Garrett Quintet koncertje előtt hallhatott teljes egészében először élőben a nagyközönség a Mom Kulturális Központban.

 

Koós-Hutás Áron neve sokak számára már más produkciókból is ismerős lehet. Állandó tagja a neves Budapest Jazz Orchestrának, az underground körökben ismert Pannonia Allstars Ska Orchestrának, a balkán zenét játszó Guca Partyzans Brass Bandnek.

Napjaink egyik legkeresettebb fiatal trombitása 2008-ban megnyerte a Tomsits Rudolf Jazz Trombita Tehetségkutató Versenyét. A legismertebb magyar előadók mellett az évek során lehetősége volt már több, nemzetközileg is ismert művésszel dolgozni és egy színpadra állni, beleértve többek között Brian Culbertson-t, Tony Lakatost, Erik Truffaz-t, Tommy Víg-et, Gerard Presencer-t, Joe Lovano-t és Joan Faulkner-t. 2014-ben hazánkat képviselte az I. világháború 100. évfordulójára létrehozott nemzetközi nagyszabású kezdeményezésben, melyre a híres olasz jazztrombitás, Paolo Fresu kérte fel.

 

Különböző zenei stílusokban való jelenléte sokszínű, nyitott személyiségét mutatja, azonban az irányzatok, melyekben zeneileg igazán ki tud teljesedni, az a most elkészült lemezanyagában mutatkozik meg.

 

A bemutatkozó album, mely az E.T. Project nevetviseli, dalai igazi különlegességét az egyedülálló elektronikus, kozmikus hangszínekkel való fűszerezettség adja. Már maga az album címe utal az egyedi hangzásvilágra, s előre mutat a produkció köré épülő arculatra. A bemutatkozó album hat dala egy univerzális filozófián alapuló történetet mond el, s teszi ezzel is izgalmassá a zenei élményt a hallgatók számára.

Zenésztársait körültekintően válogatta maga mellé, akikkel tavaly a Casablanca-i Jazza blanca Festival-on olyan neves előadók mellett léphetett színpadra, mint Joss Stone, az Electro Deluxe, Stacey Kent. A szakma kiválóságai alkotják zenekarát: szerzőtársa, s a zenekar billentyűse Milosevits Mirkó Milán, basszusgitáron Heilig Tamás kíséri, az egyedi hangzást adó ewin-n Zana Zoltán, a dobokon Oláh Gábor, a vokális, rap vonalat az underground körökben igazán ismert Zeek viszi. Az E.T. Project album egy dalában különleges közreműködőként hallható a fantasztikus Sena is.

Az első dalt, mely a Moog Morning nevet viseli, egy online dalpremier formájában hallhatta a Nemzetközi Jazz Naponelőször a nagyközönség a colorcam.blog.hu oldalon:

 

https://www.youtube.com/watch?v=BIdUUAdQuAk

 

Az áprilisi debütálás óta a projektről, az első dalról több hazai zenei oldal is beszámolt, továbbá nemzetközi szinten cikk jelenet meg az amerikai JazzCorner.com oldalon, illetve egy New York-i zenei oldal, az Exposed Vocals készített Koós-Hutás Áronnal interjút. Az idei Jazzy Dalversenyen egyedüliként két dala is bekerült a 10 döntős dal közé, s Milk and Honeycímű dala általel nyerte a ‘Legjobb Szólistának’ járó díjat.

 

Ahogy a lemez bemutatón is, így most november 21-én 21:30-tól Kiskőrösön is, a Fröccsben a közönség számára garantált a nemzetközi színvonalú muzsikálás, s a lemezt jellemző különleges világ bemutatása.

 

 

www.aronkooshutas.com

www.facebook.com/kooshutasarontrumpet

Megosztás közösségi portálokon!

Add a Facebook-hoz Add a Twitter-hez Add az iWiW-hez